Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o ustawienia rate itp.

Ustawiałem sam przy pomocy ogólnodostępnych poradników, niestety nic to nie dało a w większości przypadków znacznie powiększyło mój ping.

 

Net 2Mb | Dialog

Dołączona grafika

 

W grze mam 100 fps, w smogu około 80

Ping zazwyczaj mam około 45-50, nawet na dobrze skonfigurowanym serwerze z Whiterabbit ;/

Odnośnik do komentarza

nie chce mi się znów tłumaczyć ale opóźnienie łącza (czyli ping) nie jest w żaden sposób związane z jego szybkością :P (mowie oczywiście o łączach powyżej 256 kb/s ) dlatego możesz mieć łącze 10 mb/s i ping 40 a kolega 512 kb/s ping 20 :D jedyne co możesz zrobić to zmienić dostawce neta i przeczyścić kompa z syfu po gdy on się wlecze twój ping rośnie nie wyrabia się z wysyłaniem i przyjomowaniem pakietów :D jakbym miał czas to bym się rozpisał ale nie chce mi się ;P

Odnośnik do komentarza

Spróbuj na standardowych

rate 25k
cl_cmdrate 101
cl_updaterate 100 - koniecznie 100, valve zablokowało 101 już szmat czasu temu
ex_interp 0.01

Ewentualnie pod kątem wirusów patrz, koniecznie zdefragmentuj dyski, przeczyść rejestr, Spybotem przeskanuj, często robaczki na hdd są powodem pingów. I daj screen z net_graph 3.

Odnośnik do komentarza

Loss i choke 0, czyli pakietów żadnych nie gubisz.

 

Dwie rzeczy mi do głowy przychodzą.

Kaspersky nie wykrył żadnych wirusów, ale mi chodziło o to, żebyś przeskanował czymś pod kątem robaków/adware. Spybot albo AdAware jest od tego. Ewentualnie, jeśli te wszystkie działania nic nie podziałają użyj ComboFix.

Odnośnik do komentarza
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Regulamin. Polityka prywatności