Skocz do zawartości

Internet


T4ha

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam trzy komputery w domu 2 laptopy i stacjonarkę pod stacjonarny mam podłączony router do wifi. Ostatnio mój dostawca internetu miał awarię i nie miałem internetu dobre 12h. Gdy załączyłem komputer rano pokazała mi się ikonka że mam ograniczenie prędkości internetu lub brak łączności. Miałem lekkie zdziwienie bo nigdy nie miałem takiego problemu. Myślałem że nie chcący jakiś kabel się wysunął i odłączyłem all kable od internetu i routera wifi , wyłączyłem i włączyłem komputer i nadal to samo. Po zdenerwowaniu zadzwoniłem do dostawcy internetu bo myślałem że ten problem stoi po ich stronie. Pan od internetu powiedział mi że internet mi dochodzi i nigdzie na linii mi nie przerywa z jego odczytań. Powiedział że możliwe że mi router się spalił (choć wszystkie lampki od routera świecą się jak powinny) lub karta sieciowa poszła. Pomyślałem że może i ta karta sieciowa więc podłączyłem pod jeden z laptopów i nadal nic komputer ma ograniczenie lub brak łączności. Nie możliwe aby mi dwa a nawet 3 komputery padły karty sieciowe bo gdy podłączam internet prosto z modemu internet dochodzi do laptopa ale jednego , a tak nie może być iż starsza siostra musi mieć internet dla siebie osobisty, rodzice też , no i ja też chce mieć swój komputer i internet do niego. Ciekawiło mnie czy jak podłącze normalnie pod swój komputer bez wifi kabel od neta czy pójdzie niestety nie , zdziwiło mnie to bardzo bo na 2 laptopach szło a na moim nie..

 

Jaka to może być przyczyna? Bo nie sądzę że router się spalił ;/

Za pomoc wynagrodzę!

 

Pozdrawiam Hubert ^^

Odnośnik do komentarza

Hmm. Sprawdziłem router u kumpla w domu czy odpali i wszystko odpaliło więc odpada że mi nie działa. Karte graficzną sprawdziłem komendą 127.0.0.1 i pokazało co miało pokazać i też działa więc nie wiem na czym leży problem gdy podłączam do komputera bezpośrednio kablówkę i wyskakuje ikonka Ograniczony dostęp lub brak łączności z internetem.. Nie wiem jak to naprawić.

Odnośnik do komentarza

Masz na kompie złą konfigurację do routera pewnie(po tej awarii), miałem podobną sytuację po przeprowadzce do innego domu. Wpisz w google model swojego routera - konfiguracja. Możesz też podać tutaj to mogę znaleźć.

 

Możesz też spróbować tak:

Panel sterowania --> Połączenia sieciowe -->PPM na ikonkę i kliknij napraw - może to zadziała

Odnośnik do komentarza

Krystq niestety napraw mam problem iż pokazuje błąd w naprawianiu i jakiś tam niby powód. Mój model modemu wifi to = D-Link Wireless N150 Router DIR-600 a modem internetu to: Thomson TCM420

Mlody88- Antywira ostatnio odinstalowałem i to nie blokuje mi chyba łącza firewalla nie próbowałem gdy mi po konfiguracji nie odpali i wyłączeniu firewalla będzie nadal problem to napiszę ^^

Odnośnik do komentarza

Multimedia S.A.

 

 

-------------------------------

Chłopaki dzięki wielkie konfiguracje DNS,MAC,IP i coś jeszcze musiałem przepisać z laptopa na którym chodził bezpośrednio mój internet na razie jeszcze muszę podłączyć na spokojnie router do wifi i jak będzie chodziło all dam wam POMÓGŁ ^^.

 

Dziękuje jeszcze raz.!

-------------------------------

Ha połączyłem router z internetem i mi się spalił poleciał dym, nieźle dobrze że na kompa mi nie poszło. Kupiłem nowy router i chodzi po staremu. Dzięki wam! Nagradzam oby dwóch za dobre chęci. ^^

Odnośnik do komentarza

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Regulamin. Polityka prywatności